Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sčítanie obyvateľov 2021 - zmena termínu asistovaného sčítania

Dátum: 22.01.2021
Autor: Obec Zbehy
Počet videní: 863
Sčítanie obyvateľov 2021 - zmena termínu asistovaného sčítania

Posun termínu pre asistované sčítanie obyvateľov 2021

Elektronické sčítanie obyvteľov SR sa uskutoční v plánovanom termíne od 15.02.2021 do 31.03.2021. Sčítanie obyvateľov bude plne elektronické, absolútne bezpečné a pohodlné. Obyvatelia sa sčítajú sami, v pohodlí domova a bezpečne, prostredníctvom elektronického formulára, ktorý nájdete na www.scitanie.sk. Týmto vyzývame obyvateľov, aby pomohli pri sčítaní svojim blízkym ( seniorom ), ak ich o to požiadajú. V zmysle novely zákona sa posúva len termím asistovaného sčítania! 

ELEKTRONICKÉ SČÍTANIE OBYVATEĽOV 

Vyplnenie elektronického formuláru nezaberie viac ako 10 minút Vášho času. Sčítavať sa obyvatelia budú z pohodlia domova sami, bez ohrozenia na ich zdraví a bez kontaktu s cudzím človekom. Na sčítanie Vám postačí mobil, tablet, notebook alebo PC. Obyvatelia nájdu elektrocnický sčítací formulár na stránkje www.scitanie.sk a budú  mať k dispozícii aj mobilnú aplikáciu.

ASISTOVANÉ SČÍTANIE - POSUN TERMÍNU 

Ak sa obyvateĺ nemôže sčítať sám alebo s pomocou svojich blízkych, na splnenie povinnosti sčítať sa môže využiť asistované sčítanie. To znamená, že buď obyvteľ navštívi kontaktné miesto zriadené obcou ( v našej obci bude kontaktným miestom Obecný úrad Zbehy ), kde ho sčíta stacionárny asistent alebo môže telefonicky požiadať o mobilného asistenta, ktorý ho navštívi dom a sčíta ho. 

Vzhľadom na pandemickú situáciu a na základe rozhodnutia vlády, sa termín asistovaného sčítania posúva od 01.04.2021 a potrvá najneskôr do 31.10.2021. 

Všetky informácie týkajúce sa SODB2021 budeme priebežne zverejňovať na našej obecnej stránke a rovanako tak ich nájdete aj na stránke www.scitanie.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.