Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prehľad aktivít v obci k 15.1.2023

GALÉRIA
Dátum: 17.01.2023
Autor: Obec Zbehy
Počet videní: 490
Prehľad aktivít v obci k 15.1.2023

Prehľad aktivít v obci k 15.1.2023

Zdravíme všetkých, prinášam stručný prehľad prác za prvý pracovný týždeň v tomto roku:
- v utorok sa uskutočnilo zasadnutie kultúrnej komisie, kde sme prioritne plánovali kultúrne akcie pre tento rok a riešili možnosti vybudovania oddychovej zóny pri Radošinke ;
- pokračujú práce na prestavbe bývalej ubytovne na nájomné byty;
- uskutočnili sa pracovné stretnutia ohľadom prípravy projektov (park, pošta, ubytovňa, hala, kanalizácia);
- dávam do pozornosti naplánované odbery krvi pre rok 2023 v Zbehoch
Rodičovské združenie pri ZŠ Zbehy pozýva na 23. rodičovský reprezentačný ples 10. februára, viac na https://www.facebook.com/groups/1097745104044961/permalink/1512230392596428/ ;
ODPAD v OBCI:
Neustále prosíme občanov o znižovanie zmesoveho komunálneho odpadu (čierne nadoby) a tým šetriť vlastné aj obecné financie. Triediť odpad neznamená však len šetriť,ale i chrániť svoje zdravie a životné prostredie. Kultúrnosť a inteligencia občanov obce sa preukazuje aj na čistote dediny. Každý týždeň sa uskutočňuje zbieranie odpadu, napriek tomu jarky,chodníky či okolie Jednoty je stále znečistené. Mrháme časom, ktorý by sa dal využiť na zveľaďovanie obce. Nebojte sa upozorniť na znečisťovateľov.
Rovnako sa to týka i triedenia odpadu na cintoríne. Napriek tomu, že sa tam dá väčšina odpadu vyseparovať, bezohľadne je všetok odpad hádzaný do čierneho kontajnera . Podľa portálu Odpady-portal.sk Slovenské domácnosti dostávajú vyšší výmer poplatkov za odpad kvôli rastu cien súkromných spoločností za uloženie odpadov na skládke ako aj za zákonné poplatky stanové štátom. Ak chcú obyvatelia platiť menej, MUSIA VIAC SPOLUPRACOVAŤ SO SAMOSPRÁVOU na lepšom TRIEDENÍ ODPADU, aby v čiernych košoch skončilo čo najmenej odpadu.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.