Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Upozornenie regionálnej a veterinárnej správy v Nitre pre chovateľov ošípaných

Dátum: 02.06.2021
Autor: Obec Zbehy
Počet videní: 451
Upozornenie regionálnej a veterinárnej správy v Nitre pre chovateľov ošípaných

Registrácia chovu ošípaných 

Vážení občania, 

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Nitre ako vecne a miestne príslušný orgán štátnej správy v zmysle § 8 zákona č.39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti v platnom znení, upozorňuje chovateĺov ošípaných v okrese Nitra a Zl.Moravce nasledovne: 

CHOVATEĽ OŠÍPANÝCH JE POVIINNÝ REGISTROVAŤ CHOV OŠÍPANÝCH OD JEDNÉHO KUSA JEDINCA. REGISTRUJÚ SA VŚETKY OŚÍPANÉ ( PLEMENNÉ OŚÍPANÉ, KRÍŽENCE. VIETNAMSKÉ...).

1. Pri registrácii jednej ošípanej je povinné registrovať farmu natlačive " Registrácia chovu s jednou ošípanou na domácu sportebu" tzv. Farma D ( tlačivo uvádzame v prílohe). 

2. Pri registrácii dvoch a viac ošípaných je povinné registrovať farmu na tlačive" Registrácia chovu".  Je potrebné zaregistovať sa na: 

  • Regionálna veterinárna a potravinová správa v Nitre, Akademická 1, 949 01 Nitra, tel.č. 037/6536202, e-mail: sekretariat.NR@svps.sk, MVDr. Miloš Švec, MVDr. Miroslav Oberfranc PhD. 
  • Datašované pracovisko Topoľčianky, Hostianska 46, 951 93 Topoľčianky, tel.č. 037/6301244, e-mail: topolcianky.NR@svps.sk, MVDr.Mária Rajnohová, MVDr. Oto Naď.

Tlačivá uvádzame v prílohe alebo si ich môžete stiahnuť na internetovej stránke CEHZ - na stiahnutie - tlačivá CEHZ - tlačivá pre CEHZ farmu.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.