Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spustenie 6 fázy očkovania - fáza pre ľudí nad 50 rokov

Dátum: 29.03.2021
Autor: Obec Zbehy
Počet videní: 493
Spustenie 6 fázy očkovania - fáza pre ľudí nad 50 rokov

Otvorenie čakárne pre ľudí nad 50 rokov 

Vážení občania. 
 
dávame Vám do pozornosti, že záujemcovia o očkovanie proti ochoreniu Covid-19, ktorí sú starší ako 50 rokov, sa oddnes môžu prihlásiť cez registračný formulár na stránke www.korona.gov.sk.
Zároveň sa upravuje podávanie jednotlivých typov vakcín podľa veku záujemcov. Vakcína Astra Zeneca bude určená pre ľudí od 50 do 60 rokov a vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna pre starších ako 60 rokov.
Záujemcovia v “čakárni”, ktorým ešte nebol pridelený termín na očkovanie a zároveň sú starší ako 60 rokov, budú v čakárni automaticky preradení na voľné miesta v očkovacích centrách, v ktorých sa podávajú látky od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna. Zmena vakcinačných centier bude pre drvivú väčšinu záujemcov v rovnakom meste, aké si záujemcovia zadali pri pôvodnej registrácii.
V ojedinelých prípadoch môže byť ľuďom ponúknuté miesto v susednom meste. Napríklad záujemcovia, ktorí si pri registrácii uviedli ako miesto očkovania Nové Mesto nad Váhom, môžu preto dostať pozvánku na očkovanie v Trenčíne. Ak si chcú preferované miesta upraviť samotní záujemcovia, môžu tak urobiť cez zmenu svojej registrácie na korona.gov.sk.
Niektorým záujemcom o očkovanie môže už v priebehu dnešného dňa prísť pozvánka na voľné termíny v pondelok. Od zajtrajšieho rána budú záujemcom posielané pozvánky na voľné termíny od utorka. Každý záujemca, ktorému nevyhovuje priradený dátum alebo miesto očkovania, si môže svoju rezerváciu v "čakárni" kedykoľvek upraviť. Rovnakým spôsobom si budú môcť zmeniť zvolené vakcinačné centrá.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.