Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Registrácia na očkovanie proti ochoreniu COVID 19

Dátum: 28.01.2021
Autor: Obec Zbehy
Počet videní: 904
Registrácia na očkovanie proti ochoreniu COVID 19

Tretia fáza očkovania pre ľudí nad 75 rokov

Vážení občania, 

Ministerstvo zdravotníctva SR od 26.januára 2021 otvorilo možnosť prihlasovania sa na očkovanie proti COVID 19 aj pre ľudí nad 75 rokov, preto ak máte vo svojom okolí seniora v tomto veku, ktorý má nárok na vakcínu, ponúknite im prosím pomoc s online registráciou. Kontaktný formulár nájdete tu:  Formulár na zaočkovanie . Nezabudnite im tiež pripomenúť, že pri očkovaní budú potrebovať tzv. Covid pass - kód, ktorý im bude pridelený po registrácii. Očkovanie je dobrovoľné. 

Bližšie informácie k vyplneniu formulára - požiadavky o očkovanie:

Online registračný formulár je podobný ako formulár na testovanie na koronavírus. Registrujúci uvedie svoje osobné a kontaktné údaje, zdravotnú poisťovňu a v prípade zdravotníka aj kód zdravotníckeho pracovníka. Po správnom vyplnení a odoslaní formulára - Požiadavky o očkovanie - registrovaný obratom dostane informáciu (SMS a/alebo mail) o mieste, dátume, ale aj čase očkovania. Pri registrácii je dôležité si dôkladne skontrolovať správnosť uvedených najmä kontaktných údajov. Odporúčame vyplniť okrem mobilného kontaktu aj mailovú adresu. Po registrácii doručená informácia obsahuje aj COVID-19-PASS, ide o to isté číslo, ktoré vám systém vygeneroval pri prvom testovaní. Na mieste očkovania musí registrovaný toto číslo (COVID-19-PASS) predložiť, tiež sa musí vedieť preukázať, že patrí do skupiny, ktorá je podľa Národnej stratégie očkovania proti ochoreniu COVID-19 v tejto chvíli očkovaná (napr. potvrdením o zamestnaní, či služobným preukazom, občianskym preukazom). 
Online registrácia - Požiadavka o očkovanie, bude postupne rozširovaná nielen o vakcinačné centrá, ale aj o ďalšie skupiny osôb vyzvaných k očkovaniu, podľa povolaní, rizika veku, zdravotného stavu a následne menej rizikovej širokej verejnosti nad 18 rokov, podľa fáz ako sú uvedené a schválené v Národnej stratégii očkovania proti ochoreniu COVID-19 v podmienkach SR.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.