Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

voda z vodovodu

Vyriešený
Prijatý: 07.09.2021
Zodpovedaný: 01.10.2021
Autor: Anonym
Zodpovedal: Obec Zbehy

Podnet:

Dobrý deň, otázku čistoty obecnej vody sme riešili už niekoľkokrát, nielen u nás v obci ale aj na pôde Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti alebo pri stretnutiach združenia miest a obcí. Problém teda nieje iba u nás, ale aj u takmer všetkých ostatných obcí, či miest. Sfarbenie vody vzniká najmä z dôvodu prítomnosti minerálnych látok, či iných prirodzene sa vyskytujúcich látok vo vode. Tieto látky sa usádzajú vo vodovodnom potrubí a najmä pri zvýšenom odbere sa uvolňujú do obehu. V našej obci je v niektorých lokalitách tento jav umocnený tým, že k obecnému vodovodu je pripojených iba zopár domácností v danej lokalite a tým, že voda v potrubí stojí alebo sa po väčšinu roka pohybuje iba veľmi pomaly sa tento problém ešte znásobuje. Jediným, mne známym riešením, je vybudovanie uprávovne pitnej vody, ktorý je však finančne náročný ako na vybudovanie, tak na prevádzku, ale efekt nebude stále stopercentný. Viem, že rovnaký problém riešia aj v mestách, kde je spotreba pravidelná a problém so znečistením odstrániť nevedia. 

Čo sa týka druhej otázky, po 22:00 je to rušenie nočného kľudu - treba ohlásiť políciu. Ak to je pred 22:00 a ohňostroj nieje ohlásený na obci,treba podať konkrétny podnet na osobu, ktorá tento ohňostroj púšťala a následne sa tým môže obec zaoberať. Ďakujem.



Odpoveď:

Dobrý deň, otázku čistoty obecnej vody sme riešili už niekoľkokrát, nielen u nás v obci ale aj na pôde Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti alebo pri stretnutiach združenia miest a obcí. Problém teda nie je iba u nás, ale aj u takmer všetkých ostatných obcí, či miest. Sfarbenie vody vzniká najmä z dôvodu prítomnosti minerálnych látok, či iných prirodzene sa vyskytujúcich látok vo vode. Tieto látky sa usádzajú vo vodovodnom potrubí a najmä pri zvýšenom odbere sa uvolňujú do obehu. V našej obci je v niektorých lokalitách tento jav umocnený tým, že k obecnému vodovodu je pripojených iba zopár domácností v danej lokalite a tým, že voda v potrubí stojí alebo sa po väčšinu roka pohybuje iba veľmi pomaly sa tento problém ešte znásobuje. Jediným, mne známym riešením, je vybudovanie uprávovne pitnej vody, ktorý je však finančne náročný ako na vybudovanie, tak na prevádzku, ale efekt nebude stále stopercentný. Viem, že rovnaký problém riešia aj v mestách, kde je spotreba pravidelná a problém so znečistením odstrániť nevedia. 

Čo sa týka druhej otázky, po 22:00 je to rušenie nočného kľudu - treba ohlásiť políciu. Ak to je pred 22:00 a ohňostroj nie je ohlásený na obci, treba podať konkrétny podnet na osobu, ktorá tento ohňostroj púšťala a následne sa tým môže obec zaoberať. Ďakujem.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.