Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prehľad aktivít v obci k 23.4.2023

GALÉRIA
Dátum: 24.04.2023
Autor: Obec Zbehy
Počet videní: 440
4 min. čítania
Prehľad aktivít v obci k 23.4.2023

Prehľad aktivít v obci k 23.4.2023

Zdravíme všetkých,
- Ako obec sa snažíme zapájať do všetkých dostupných vyziev. Tentokrát sa nám to opäť podarilo. Z Ministerstva životného prostredia SR nám schválili dotáciu s výškou oprávnených výdavkov 491 268,65 EUR na modernizáciu zberného dvora Zbehy.
- Ako som už viackrát písal úspešní sme boli i v získaní dotácií na ďalšie budovanie zelenej infraštruktúry (852 270,53 €) z IROP. Už v blízkom období začnú práce v okolí pošty, v okolí KD Zbehy a na hádzanárskom ihrisku. Vo väčšom rozsahu bude stavebnými prácami zaťažený i Andač - okolie KD, detské ihrisko a okolie kostola. Chcem vás poprosiť o trpezlivosť.
- na realizáciu projektov nadväzuje i rekonštrukcia priestorov pošty. Od 28.4. do ukončenia stavebných prác (cca 2 mesiace) bude POŠTA ZBEHY PRESUNUTÁ DO LUŽIANOK.
- v blízkom období dostanete do schránok jubilejné vydanie obecných novín pri príležitosti 20. výročia založenia obecných novín. Aj touto cestou sa chcem poďakovať bývalým i aktuálne pôsobiacim členom redakčnej rady za ich prácu a vytrvalosť. Obecným novinám prajem, aby ustáli výzvu v podobe digitálneho presunu informácií a udržali si svojich čitateľov minimálne ďalších 20 rokov.
- Dňa 19. 4. sa uskutočnilo celoslovenské rokovanie Rady ZMOS, kde som zastupoval naše región Nitry. Viac https://www.zmos.sk/komunike-zo-16.../mid/405616/.html...
- stále prebiehajú práce : kosenie, údržba verejného priestranstva, čistenie autobusových zastaviek, tlakové skúšky vodovod Andač, pokračujeme s vysporiadavaním pozemkov pod plánovanou trasou kanalizácie.
- včera sa uskutočnila pri príležitosti Dňa Zeme jarná brigáda. Vyčistili sme centrum obce, odstránená bola veľkonočná výzdoba, prebehlo čistenie pred farou, obecným úradom, pri pamätníku J.I.Bajzu. Pribudla výsadba na voze pred OÚ. Vyčistené boli aj cesty smer Čakajovce, nad zberný dvorom. Poľovnícke združenie Zbehy vyčistilo chotár Andač. Veľkú pomoc sme mali od žiakov z MŠ, ktorí v piatok vyčistili areál hádzanárskeho ihriska a od žiakov zo ZŠ, ktorí odviedli kus práce pri čistení všetkých lokalít v obci. Aj touto cestou sa chcem poďakovať obom pani riaditeľkám, celému pedagogickému kolektívu aj žiakom. Veľmi ma teší dobrá spolupráca. Viac: https://www.facebook.com/groups/1097745104044961/permalink/1579878395831627/
Samozrejme sa chcem poďakovať všetkým účastníkom jarnej brigády - zamestnankyniam OÚ, poslancom, pánovi farárovi, pani riaditeľke Janke, dôchodcom, poľovníkom a všetkým, ktorí prišli i ktorí neprišli a zapojili sa vyčistením priestorov pred domom a v jeho okolí.
Na záver Vás chceme pozvať na Stavanie mája, ktoré sa uskutoční 29.4. v sobotu pred obecným úradom. Príďte si uviazať svoju stužku. Čím viac stužiek, tým veselší bude náš obecný máj. O občerstvenie je postarané.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.