Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Platnosť testu - pomôcka

Dátum: 31.03.2021
Autor: Obec Zbehy
Počet videní: 843
Platnosť testu - pomôcka

Pomôcka k platnosti testu 

Vážení občania, 

na požiadanie RÚVZ Nitra Vám dávame do pozornosti pomôcku "Platnosť testu. 

Platnosť testu si odvodíte nasledovne:

  • dátum (deň) + požadovaná platnosť testu (7, 14 alebo 21 dní) = dátum dokedy nám test platí (a to do polnoci daného dňa)
    • príklad: test bol vykonaný 4. 2. – 4+7=11 – pri 7-dňovej platnosti testu je tento test platný do 11. 2. do polnoci; 4+14=18 – pri 14-dňovej platnosti testu je tento test platný do 18. 2. do polnoci
  • test bol absolvovaný v piatok – tento deň sa nepočíta, test platí 7 nasledujúcich dní (pri 7-dňovej platnosti testu), t.j. SO, NE, PO, UT, STR, ŠTV, PIA (do polnoci)
    • príklad: test bol vykonaný vo štvrtok – pri 7-dňovej platnosti je platný do nasledujúceho štvrtka (týždeň) do polnoci, pri 14-dňovej platnosti platí do štvrtku o dva týždne

 

Dávame do pozornosti, že je potrebné sledovať si kontinuitu platnosti testu – aby nevznikali „okná“ (ak je test potrebný do práce alebo do školy)

  • príklad: Podmienkou je platný (negatívny) 7-dňový test – najvhodnejšie je zrejme absolvovať test každý piatok alebo cez víkend, pretože od pondelka do piatku je potom test bez prerušenia platný. Ak by sme riešili nasledujúci test až v pondelok, tak platí, že do priestorov zamestnávateľa a školy možno vstúpiť až s novo platným testom s negatívnym výsledkom.
  • príklad:  Podmienkou je platný (negatívny) 7-dňový test – tento test je vykonaný v stredu. Nasledujúcu stredu je potrebné absolvovať test, aby bolo vo štvrtok možné pokračovať s novo platným testom. V opačnom prípade od štvrtku platí zákaz vstupu do priestorov zamestnávateľa a školy (a zákaz vychádzania pre danú osobu) do doby, kým  nemáme doklad o novom absolvovanom teste (s negatívnym výsledkom J).

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.